صالح قاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه چند سالی است که شاهد ثبت رکود حداقلی شاخصهای جمعیت شناختی هستیم، اظهار کرد: متأسفانه این وضعیت هشدار و نگران کننده در حوزه جمعیت همچنان تداوم دارد.
وی با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت کشور به کمتر ۷ دهم درصد رسیده است که در طول تاریخ ایران بی سابقه بوده، عنوان کرد: نرخ باروری به کمتر ۱/۶ درصد به ازای هر زن رسیده که اتفاق نگران کننده و کم سابقه در طول تاریخ است.
دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور با بیان اینکه استانهای گیلان، مازندران، البرز، مرکزی و سمنان پایینترین نرخ باروری بین استانها را ثبت کردند، اظهار کرد: پایینترین نرخ باروری در استانهای گیلان و مازندران با نرخ باروری ۱/۱ فرزند به ثبت رسیده است.
قاسمی با بیان اینکه پایینترین نرخ رشد در استانهای همدان، خراسان جنوبی و چند استان دیگر ثبت شده است، عنوان کرد: متأسفانه شاهد نرخ رشد منفی در این استانها هستیم، در واقع سال به سال جمعیت کل در این استانها کاهش یافته است.
نویسنده کتاب «کابوس سالمندی» در ادامه گفتگو، مهاجرت مردم برای کار در شهرهای بزرگ را عامل اصلی نرخ منفی رشد در استانهای همدان و خراسان جنوبی دانست و گفت: یکی از عوامل تأثیر گذار این مهم نبود فرصت شغلی متناسب با تحصیل افراد است که سبب میشود مردم این استانها به مهاجرت فکر کنند.
سیاست جمعیت بیش از ۷ سال در حد سند بالا دستی و بدون اجرا باقی ماند
وی گفت: روند کاهشی نرخ موالید در سالهای اخیر نشان دهنده آن است که همچنان باید با این بحران دست و پنجه نرم کنیم، تا جایی که از یک میلیون و ۵۷۰ هزار تولد در سال ۱۳۹۴ به یک میلیون و ۷۰ هزار تولد در سال ۱۴۰۱ رسیدهایم.
قاسمی با بیان اینکه در طی هفت سال اخیر به دلیل سیاستهای غلط دولت روحانی، حدود نیم میلیون تولد را دست دادیم، ابراز کرد: در حال حاضر، ۹ سال ابلاغ از سیاستهای کلی جمعیت میگذرد و از طرفی قانون جوانی جمعیت دو سال شده است اما سیاست جمعیت بیش از ۷ سال در حد سند بالا دستی و بدون اجرا باقی ماند.
این استاد پژوهشگر حوزه جمعیت با بیان اینکه غفلت غیر قابل توجیه دولت تدبیر و امید در این مدت با صراحت تمام با سیاستهای جمعیتی مخالفت و مغایرت داشت.
نظر شما